fredag 19 november 2010

Abort - rätt eller fel?

Hittade denna artikel på msn.se:
Ytterligare nästan tusen illegalt aborterade foster hittades på fredagen gömda vid ett buddhisttempel i centrala Thailand, uppgav polisen.
Fostren, som var insvepta i plastpåsar, hittades i ett bårhus vid templet. Tidigare i veckan hittades cirka 350 foster i ett annat rum i bårhuset.
De makabra fynden har chockat Thailand, där abort är olagligt förutom när graviditeten riskerar att skada modern eller efter en våldtäkt.

Men det är väl ganska självklart att det är så här det blir om abort är olagligt i ett land! Bara för att det är olagligt försvinner ju inte dom som känner att det är enda utvägen.. Vissa är inte kapabla att ta hand om ett barn själv och har kanske ingen som vill hjälpa dom genom att adoptera eller liknande, då är det ju klart att dom väljer abort. Är inte det legalt så är det ju ganska självklart att det blir illegalt.

Jag sitter inte här och säger att abort är rätt eller fel men jag tycker att det är upp till var och en att bestämma vad som är bäst för dom och den situation dom befinner sig i. Sen tycker jag inte att det ska användas som ett preventivmedel för då är det enligt mig fel!
/M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar